What's happening?

Video Sources 275 Гледания Report Error

  • Watch trailer
  • Гледай
Фатима (2020)

Фатима (2020)

Apr. 24, 2020Portugal113 Min.PG-13
Твоята оценка: 0
votes

Резюме

През 1917 г. три деца съобщават, че им се явява духа на Богородица.
Мощна, извисяваща драма за силата на вярата, „Фатима“ разказва историята на три деца (Лусия дош Сантош, Жасинта и Франсиско Марто) от Фатима, Португалия. На 13 май 1917 година им се явява Дева Мария и им казва, че трябва да се връщат на това място на всяко 13-то число на месеца. Децата се разбрали да запазят в тайна срещата с Божията майка, но Жасинта нарушила споразумението и на 13 юли мястото било посетено от неколцина любопитни хора, които искали да се убедят със собствените си очи в истинността на детския разказ. През следващите месеци броя на хората, които приемали с насмешка разказа, се увеличавал все повече и повече, докато Божията майка не оповестила, че на 13 октомври ще се случи чудо. На уречения ден хиляди станали свидетели на „Слънчевото чудо“. Хората могли без проблем да наблюдават слънцето, което наподобявало сребърен диск и се въртяло като огнено кълбо.
Откровенията им вдъхновяват вярващите, но гневят служители както на църквата, така и на правителството. Докато се разпространява тяхното пророчество, десетки хиляди религиозни поклонници се стичат до мястото с надеждата да станат свидетели на чудо. Преживяното, ще промени живота им завинаги.
Селището Фатима се намира в областта Сантарен и принадлежи към окръг Вила Нова де Оурем, разположено на 130 км северно от столицата Лисабон. Арабското си име дължи на една легенда от XII век, според която дъщерята на известен мавърски благородник, носеща името на дъщерята, на пророка Мохамед, приема християнството от любов към рицар и бива погребана там.

Оригинално заглавие Fatima
TMDb Rating 8 1 votes

Director

Роли

Harvey Keitel isProfessor Nichols
Professor Nichols
Sônia Braga isSister Lucia
Sister Lucia
Joaquim de Almeida isFather Ferreira
Father Ferreira
Lúcia Moniz isMaria Rosa
Maria Rosa
Catarina Mira isTradeswoman
Tradeswoman
Alba Baptista isMrs. Lopez Daughter
Mrs. Lopez Daughter

Similar titles

Loro 2
Първично (2003)
Годзила срещу Конг (2020)
Man Bites Dog
The Lockpicker
Yalda (2019)
Екстремна любов / Pleasure or Pain
Newness
Custody Road
Believe Me: The Abduction of Lisa McVey (2018)
Erotic Confessions of a Bed
Благословената девица (2019)