Хора

Хора

Jun. 14, 2015
Твоята оценка: 0
6 1 vote

Seasons and episodes

1Season 1 Jun. 14, 2015
2Season 2 Oct. 30, 2016
3Season 3 May. 17, 2018

Creator

Роли

Katherine Parkinson isLaura Hawkins
Laura Hawkins
Gemma Chan isAnita / Mia
Anita / Mia
Lucy Carless isMattie Hawkins
Mattie Hawkins
Colin Morgan isLeo Elster
Leo Elster
Theo Stevenson isToby Hawkins
Toby Hawkins
Pixie Davies isSophie Hawkins
Sophie Hawkins
Tom Goodman-Hill isJoe Hawkins
Joe Hawkins
Ruth Bradley isDI Karen Voss
DI Karen Voss

Резюме

По шведската научнофантастична драма “Real Humans”.

Паралелна действителност, в която хората живеят в компанията на синтетични домашни помощници с изкуствен интелект. Все повече хора обмислят дали да не си купят такиива, а последствия, които новата високоразвита технология би могла да има върху хората, са сложни.

Действието на поредицата, заснета в покрайнините на Лондон, се развива в паралелна реалност, в която най-новата задължителна техническа придобивка на всяко заето семейство е „синт“ – високоразвит домашен помощник с изкуствен интелект, поразително наподобяващ човешко същество.

В центъра на четирите паралелни сюжетни линии на „Хора“ е разединеното, но обичащо се семейство Хокинс. Когато Джо Хокинс решава да инвестира в „синт“ – най-новата задължителна техническа придобивка на всяко заето семейство, – той се надява, че все по-обтегнатите му взаимоотношения със съпругата му Лора ще се подобрят, тъй като роботът-помощник ще им осигури отново времето, от което така отчаяно се нуждаят, за да възстановят връзката си като двойка и като семейство.

Новият „синт“ Анита, който е последният хит на пазара, превръща за отрицателно време разхвърляния им дом в оазис на доволството, изпълнен с чистота, ред и добра храна. Но Лора изпитва известно безпокойство по отношение на Анита – нещо не е наред…

Все по-голям брой хора загърбват своя скептицизъм и резервираност, приемайки в семействата си представители на „синт“. Вдовецът Джордж Миликан е създал близка връзка със своя старомоден „синт“ Оди, на когото гледа по-скоро като на син, отколкото като на бездушна машина. Когато Оди започва да проявява дефекти, Националната здравна служба го замества принудително с новия неумолим модел Вера, предназначен да се грижи за възрастни хора. Джордж е принуден да крие привързаността си към Оди, за да не даде повод на властите да го конфискуват.

В същото време един млад мъж на име Лео и неговият „синт“ Макс търсят отчаяно човек от миналото на Лео. Но, кой е той и защо им е необходим? И защо Макс изглежда толкова различно от останалите „синт“-ове? Лео и Макс са преследвани от тайнствен мъж на име Хоб. Той е решен да разкрие тайна, която може да разруши човечеството в сегашния му вид.

Д.С. Питър Дръмонд – служител на Работната група по специални технологии, разрешава споровете по отношение на „синт“, за да преодолее неудовлетвореността си, породена от безукорния синтетичен физиотерапевт на своята съпруга. Дръмонд прекарва по-голямата част от времето си, зает с чиновнически дейности и решаване на незначителни проблеми, тъй като „синт“-овете почти никога не дават дефекти, докато един ден не се налага да разследва случай, който излиза извън рамките на очакванията.

Хора
Хора
Хора
Хора
Хора
Хора
Хора
Хора
Хора
Оригинално заглавие Humans
TMDb Rating 7.5 329 votes
First air date Jun. 14, 2015
Last air date Jul. 05, 2018
Сезони 3
Епизоди 24
Average Duration 46 minutes

Similar titles

anone
Sacred Games
Мандалорианецът / The Mandalorian (2019)
Секси мамче
Господинът по средата / Mr Inbetween
Double Vie (2019)
Кобра Кай
Die Inselärztin
54 часа (2018)
Порта 7 / Puerta 7 (2020)
三国机密之潜龙在渊
Стар Трек: Пикар (2020)