Разузнавачи / Разведчицы (2013)

Разузнавачи / Разведчицы (2013)

May. 07, 2013
Your rating: 0
votes

Сезони и епизоди

1Сезон 1 May. 07, 2013
10

Creator

Актьори

Video trailer

Описание

Историята, за която разказва филмът, започва през април, 1941 година. Германия е завладяла почти цяла Европа и започва все по-често да обръща поглед към Съветския съюз. Въпреки демагогията за ненападение и двете страни знаят, че предстои нещо «голямо». По тази причина, Съветите създават в Киев специална школа за подготовка на разузнавачи за жени.

В същото време, драматични събития сблъскват съдбите на две девойки. Арина Порзоровска е идеалистка – убедена комсомолка израснала в интелигентно семейство. Зоя Величко е селско момиче, дъщеря на репресиран кулак, оказала се по волята на съдбата в криминална среда.

Случва се така, че малко преди началото на войната, двете попадат в разузнавателната школа, ръководена от опитния разузнавач майор Воротинников. Обстоятелствата, които ги отвеждат там, са твърде трагични. На Арина „виси“ обвинение за измяна на Родината и службата в школата е единственият шанс, да се оправдае. Зоя е била обвинена в убийството на майката на Арина, което тя не е извършвала, но няма никакви доказателства че е невинна (и дори е искала да попречи на убийството). За нея, изпълнението на държавни задания, също става единствена възможност, да избегне надвисналото наказание и да бъде поне малко по-близо до малката си дъщеря.

Обучението в школата е трудно и е на военни начала. Всеки отказ за изпълнение на заповед, или несериозно отношение към изучаваните предмети се разглежда, като измяна на Родината. Скоро започва войната и на младите жени им се налага на практика да приложат наученото. Нещо повече – на двете главни героини, неколкократно се налага заедно да изпълняват възложените им важни задания…

Оригинално заглавие Разведчицы
TMDb Рейтинг 8 1 гласа
First air date May. 07, 2013
Last air date May. 07, 2013
Сезони 1
Сезони и епизоди 12
Average Duration 46 минути

Подобни заглавия

Дъждът
Неизвестният / Неизвестный (2017)
Нюанси синьо / Shades of Blue (2016)
Робинята Изаура / Escrava Isaura
Deadlock
나 홀로 그대 (2020)
Обещание / Söz (2017)
Екзорсистът / The Exorcist
Thanksgiving (2019)
От другата страна / Counterpart
The Hollow
Специален доклад (2015)