Излъжи ме / Lie to Me

Излъжи ме / Lie to Me

Jan. 21, 2009
Your rating: 0
10 2 votes

Seasons and episodes

1Season 1 Jan. 21, 2009
10
2Season 2 Sep. 28, 2009
10
3Season 3 Oct. 04, 2010

Creator

Sam Baum
Creator

Cast

Jennifer Beals isZoe Landau
Zoe Landau
Monica Raymund isRia Torres
Ria Torres
Tim Roth isCal Lightman
Cal Lightman
Brendan Hines isEli Loker
Eli Loker
Hayley McFarland isEmily Lightman
Emily Lightman
Kelli Williams isDr. Gillian Foster
Dr. Gillian Foster

Synopsis

Криминална драма-мистерия от сценариста Самюел Баум и продуцентите на “24 часа” и “Развитие в застой”.

Главният герой е д-р Кал Лайтман (Тим Рот) – човек, който не може да бъде излъган! Лайтман е психолог, чиято специализация е разчитането на езика на тялото, най-вече микрожестовете.

Кал и екипът му се намесват само при най-заплетените случаи и имат една цел – да разберат кой казва истината! Най-малкият и на пръв поглед незабележим жест е това, което те търсят… защото каквото и да говорят хората, истината винаги се „изписва” на лицата им – трябва само някой да я забележи.

Завладяващият драматичен сериал е вдъхновен от научните изследвания на експерт в реалния живот, който може да да разкрива лъжи в криминалните разследвания чрез езика на тялото – улики, вградени в лицето, тялото и гласа.

Когато някой се докосва по брадичката, върти ръцете си, сбръчква носа си или преглъща прекалено често, д-р Кал Лайтман знае, че този човек лъже. Той не само мисли така, а е сигурен в своите твърдения заради необикновените си умения на наблюдател, чрез които се е превърнал в най-добрия експерт в страната. Със своите способности да засича лъжите на хората, Кал може да разбули най-дълбоките тайни и да разгадае най-тежките случаи. По-прецизен от всеки полиграфски тест, той винаги знае кога човекът, който стои пред него, не е искрен, независимо дали става дума за член на семейството му, приятел или абсолютно непознат.

Кал оглавява частна агенция, която помага на ФБР, местната полиция, адвокатски фирми, корпорации и частни лица за разрешаването на най-трудните им случаи. В неговия екип са редица експерти в областта на анализиране на човешкото поведение. Д-р Джилиан Фостър е талантлив психолог и професионален партньор на Кал, жена, от чиито напътствия той се нуждае. Ели Локър е водещият изследовател, който е толкова наясно с тенденцията на хората да лъжат, че измисля нова практика по този въпрос – „радикална откровеност”. Риа Торес е най-новият член на екипа. Тя разчита най-вече на инстинкта си за засичане на измамите. Риа има необработена, нетренирана способност да разчита хората и често долавя улики, които останалите хора в екипа на Кал пропускат.

Излъжи ме / Lie to Me
Излъжи ме / Lie to Me
Излъжи ме / Lie to Me
Излъжи ме / Lie to Me
Излъжи ме / Lie to Me
Излъжи ме / Lie to Me
Излъжи ме / Lie to Me
Излъжи ме / Lie to Me
Излъжи ме / Lie to Me
Излъжи ме / Lie to Me
Original title Lie to Me
TMDb Rating 7.3 288 votes
First air date Jan. 21, 2009
Last air date Jan. 31, 2011
Seasons 3
Episodes 48
Average Duration 41 minutes

Similar titles

С пагоните на дявола
Любовта не разбира от думи / Aşk Laftan Anlamaz (2016)
Шогун / Shogun
Aquarius
Американска жена
Код 100 / 100 Code
Ел Чапо
Вътрешен враг (2019)
Матрьошка (2019)
Fugueuse
Unspeakable (2019)
Тайният живот на една тийнейджърка