Seasons and episodes

1Season 1 Sep. 20, 2008
2Season 2 Sep. 19, 2009
3Season 3 Sep. 11, 2010
4Season 4 Oct. 01, 2011
5Season 5 Oct. 06, 2012

Creator

Cast

Angel Coulby isGuinevere
Guinevere
Katie McGrath isMorgana Pendragon
Morgana Pendragon
Bradley James isArthur Pendragon
Arthur Pendragon
John Hurt isThe Dragon (voice)
The Dragon (voice)

Synopsis

Действието в сериала се развива в митичния град Камелот, във време много преди зората на историята. Това е фантастичен свят от легендарни зверове и мистериозни хора, опасен свят, в който магията е забранена от безмилостния тиранин Утер Пендрагон, а Мерлин и Артур са още младежи.

Младият магьосник Мерлин следва съдбата си на защитник на Камелот и на принц Артур и се сражава със свирепи убийци, магически чудовища и най-мощните магьосници, които кралството някога е виждало. Мерлин трябва да полага повече усилия отвсякога, за да скрие нарастващите си магически способности, защото крал Утер е засилил неимоверно битката си срещу магьосничеството. Негов най-близък съветник е Гай, кралският лекар.

Митичният град е подложен на многобройни опасности. Принц Артур е изправен пред сериозни изпитания, които изискват огромен кураж и качества, за да защити кралството. И сега той не е сам, неотлъчно до него е верният му слуга Мерлин. Както винаги, Гуен е предана приятелка на Мерлин и му помага с каквото може в приключенията му с Артур. Вълнуващи са и взаимоотношенията й с младия принц, който изпитва все по-силни чувства към нея. Междувременно, Моргана, повереницата на краля, е все по-обезпокоена от странните си сънища. Съвсем скоро Мерлин и Гай разбират за магическите й сили, но се опитват да я предпазят, като скриват от нея истината. А Великият Дракон продължава да живее в пещерите под Камелот, като внимателно следи приключенията на младия магьосник.

Мерлин / Merlin
Мерлин / Merlin
Мерлин / Merlin
Мерлин / Merlin
Мерлин / Merlin
Мерлин / Merlin
Мерлин / Merlin
Мерлин / Merlin
Мерлин / Merlin
Мерлин / Merlin
Original title Merlin
First air date Sep. 20, 2008
Last air date Dec. 24, 2012
Seasons 5
Episodes 65
Duration 50m

Similar titles

Малката барабанчица
Вярвай / Believe
Istanbullu Gelin
Aquarius
Убийството / Forbrydelsen
Хранилище 13 / Warehouse 13
Karppi
Агент Картър / Marvel’s Agent Carter
Градът / Город
Секс до дупка
Хавай 5-0 / Hawaii Five-0 (2010)
Die Inselärztin