Внимавай какво говориш / Mind Your Language

Внимавай какво говориш / Mind Your Language

Dec. 30, 1977
Your rating: 0
10 1 vote

Seasons and episodes

1Season 1 Dec. 30, 1977
10
2Season 2 Oct. 07, 1978
10
3Season 3 Oct. 27, 1979
10
4Season 4 Jan. 04, 1986

Synopsis

Британски комедиен сериал, който е създаден през 1977г. Уникалното в него е, че действието се развива почти изцяло в една от класните стаи на вечерно училище, където порастнали „ученици” от най-различни националности изучават английския език. Хуморът на сериала е такъв, че и днес, повече от 30 години по-късно, не е остарял, дори напротив – неразбирането на английския и тенденцията към „самонаучаването” в днешно време са дори по-актуални от преди 30 години!

Основен източник на хумор в сериала е неразбирането на английските думи и изрази. „Учениците” най-често интерпретират английския език по логика, свързана с културата на тяхната родина. А те идват от най-различни краища на света – Италия, Франция, Испания, Китай, има и представители на източните и арабските култури. Още в първия епзиод директорката Долорес Кортни предупреждава новия учител Джеръми Браун, че миналия учител по английски е бил докаран до лудост.

В началото Браун се отчайва от учениците си, които не само, че не отбелязват напредък, а с всеки следващ път знанията им се влошават. Постепенно учителят обаче започва да проявява рабиране към учениците си и всички се сплотяват. Проблемът е, че от всичко това те така и не научават английския език!

Други основни пресонажи в сериала са директорката Долорес Кортни, която управлява училището с желязна ръка и няма много добро мнение за Джереми Браун и Сидни – портиерът – който говори на силен жаргон. Той става близък приятел с г-н Браун и с много от учениците му.

Внимавай какво говориш / Mind Your Language
Внимавай какво говориш / Mind Your Language
Original title Mind Your Language
TMDb Rating 8 10 votes
First air date Dec. 30, 1977
Last air date Apr. 12, 1986
Seasons 4
Episodes 42
Average Duration 30 minutes

Similar titles

じょしおちっ!~2階から女の子が・・・降ってきた!?~
Призраците от Портопало
Бялата кралица / The White Queen (2013)
Полицаите от края на града / ТВ Сериал
TKO: Total Knock Out
Падащи небеса / Falling Skies (2011)
Правителството / Borgen (2010)
Прказките на Братя Грим
АПБ / APB
The Joel McHale Show with Joel McHale
Game Shakers
Столичани в повече