Разузнавачи / Разведчицы (2013)

Разузнавачи / Разведчицы (2013)

May. 07, 2013
Вашият рейтинг: 0
5.5 2 гласували

Сезони и епизоди

1Сезон 1 May. 07, 2013
10

Creator

Актьори

Anatoliy Rudenko isВолодя
Володя
Алиса Миронова isКатя Величко
Катя Величко
Олеся Бойко isИрина Гаврилова
Ирина Гаврилова
Екатерина Рудакова isАлександра Давидова
Александра Давидова
Evgeniy Pronin isИнструктор
Инструктор
Vladimir Vdovichenkov isКомендант Егориевич Воротинников
Комендант Егориевич Воротинников
Lyanka Gryu isХрися
Хрися
Maxim Belborodov isмлад партизанин
млад партизанин

Video trailer

Резюме

Историята, за която разказва филмът, започва през април, 1941 година. Германия е завладяла почти цяла Европа и започва все по-често да обръща поглед към Съветския съюз. Въпреки демагогията за ненападение и двете страни знаят, че предстои нещо «голямо». По тази причина, Съветите създават в Киев специална школа за подготовка на разузнавачи за жени.

В същото време, драматични събития сблъскват съдбите на две девойки. Арина Порзоровска е идеалистка – убедена комсомолка израснала в интелигентно семейство. Зоя Величко е селско момиче, дъщеря на репресиран кулак, оказала се по волята на съдбата в криминална среда.

Случва се така, че малко преди началото на войната, двете попадат в разузнавателната школа, ръководена от опитния разузнавач майор Воротинников. Обстоятелствата, които ги отвеждат там, са твърде трагични. На Арина „виси“ обвинение за измяна на Родината и службата в школата е единственият шанс, да се оправдае. Зоя е била обвинена в убийството на майката на Арина, което тя не е извършвала, но няма никакви доказателства че е невинна (и дори е искала да попречи на убийството). За нея, изпълнението на държавни задания, също става единствена възможност, да избегне надвисналото наказание и да бъде поне малко по-близо до малката си дъщеря.

Обучението в школата е трудно и е на военни начала. Всеки отказ за изпълнение на заповед, или несериозно отношение към изучаваните предмети се разглежда, като измяна на Родината. Скоро започва войната и на младите жени им се налага на практика да приложат наученото. Нещо повече – на двете главни героини, неколкократно се налага заедно да изпълняват възложените им важни задания…

Оригинално заглавие Razvedchitsy
TMDb Rating 8.0 61 гласа
First air date May. 07, 2013
Last air date May. 07, 2013
Сезони 1
Епизоди 12
Average Duration 46 minutes

Подобни заглавия

Фантоми
Шепот от отвъдното
Come Home
Блясък
Озарк / Ozark
Тутанкамон
Las chicas del cable
Геният
Siempre Bruja (2019)
Доктор Фостър
Революция Z: Секс, лъжи и музика
От другата страна / Counterpart